Parfumurile au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri, în special de nobili. Aceste esențe confereau purtătorului un statut privilegiat sau reprezentau o semnătură a rangului său înalt. La început, esențele parfumate, obținute din ingrediente naturale erau considerate a avea puteri tămăduitoare, eliminând impuritățile de la nivelul pielii.Însă, odată cu trecerea timpului, parfumurile au devenit un accesoriu de bază pentru orice femeie. Esențele purtate de doamne au fost și sunt asociate cu puterea de seducție.
În zilele noastre, parfumul are o importanță la fel de mare pentru femei, cât și pentru bărbați, fiind parte din rutina noastra zilnică. Parfumul, nu numai că are rolul de a ne completa look-ul, ci este capabil să inducă o stare de bine celui care îl poartă, oferindu-i o amprentă olfactivă personală. Aplicarea parfumului a devenit aproape un ritual, o rupere de realitate. Înainte de a ieși din casă, ne asigurăm că ne-am completat look-ul, adăugând câteva picături de parfum în câteva puncte esențiale. Dar știi, de fapt, cum ar trebui să-ți aplici parfumul astfel încât să te bucuri cu adevărat de proprietățile sale ?
1 Pentru a crea o amprentă olfactivă care să îi determine pe ceilalți să întoarcă capul după tine, trebuie să pulverizezi o cantitate moderată de esență în locurile în care pulsul este mai puternic – încheietura mâinii, interiorul cotului, în spatele urechii. Astfel, aroma va pulsa odată cu bătăile inimii tale, răspândindu-se peste tot în jur. Dacă îți dorești ca parfumul tău preferat să creeze o aură strălucitoare în jurul tău, poți pulveriza câteva picături și în spatele genunchiului.
2 Atunci când îți alegi parfumul, aplică o cantitate mică pe piele și așteaptă câteva minute pentru a vedea cum evoluează aroma în acord cu pielea ta.
3 Probabil că ai auzit măcar o dată sintagma „piramidă olfactivă”, dar nu ai înțeles exact la ce se referă. Ei bine, ingredientele prezente în parfum sunt structurate pe trei niveluri olfactive- note de vârf, note de mijloc și note de bază. Notele de vârf se percep și dispar primele. Ele dau prospețimea unui parfum. Ca de exemplu, în mirosurile fine, notele citrice sau verzi, dispar dupa 5-30 de minute. Notele de mijloc trăiesc câteva ore și dau caracterul parfumului (note florale, fructate, mirodenii). Notele de bază dau profunzime și sunt cele mai persistente (notele lemnoase). Ele sunt cele de care te bucuri chiar și la sfârșitul zilei.
4 În funcție de ingredientele naturale din care este compus, parfumul se poate încadra într-o familie olfactivă: citric, floral, fructat, oriental, lemnos, aromatic. Așa că dacă te-ai îndrăgostit de un parfum orental, de acum înainte vei știi că ingredientele de bază sunt vanilia sau condimentele cu miros puternic.
5 Tu unde îți ții parfumul preferat? Probabil că răspunsul este „pe măsuța de toaletă”,”în dulăpior”, „la baie” sau „în sertar”. Răspuns greșit! Lumina prea puternică, umiditatea sau căldura sunt factori extrem de dăunători pentru parfumul tău. Îți oferim un mic pont care poate părea ciudat la prima vedere: păstrează-ți parfumul preferat în partea de jos a frigiderului! Astfel, nu își va pierde calitățile, iar tu te vei bucura cât mai mult de el.
6 De ce un parfum miroase diferit de la o persoana la alta? Suntem siguri că ai experimentat acest lucru măcar o dată atunci când ai testat un parfum pe piele – Te-ai indragostit iremediabil de parfumul purtat de prietena ta, așa că ai dat fuga la magazin să îl achiziționezi, convinsă fiind că te vei bucura și tu de aroma genială. Numai că atunci când l-ai pulverizat pe piele, mirosul nu semăna deloc cu obiectul dorinței tale. Te-ai uitat încă o dată la sticlă ca să te asiguri că este parfumul corect. Da, este același. Totuși, mirosul este complet diferit. Află că un parfum nu miroase identic pe pielea tuturor. Modul în care aroma se așează pe piele depinde, în primul rând, de PH-ul pielii tale, dar nu numai. Alimentele pe care le consumi, nivelul de hidratare al pielii și chiar starea ta de spirit din momentul respectiv pot modifica aroma esenței.
7 Parfumul nu persistă pe pielea mea. Precis ai pățit și acest lucru. Parfumul pe care l-ai îndrăgit și pe care erai gata să îl cumperi a rezistat foarte puțin pe pielea ta. Acest lucru nu se datorează calității esenței, așa cum ai înclina să crezi, ci depinde, în mare parte, de aceeași factori pe care i-am menționat la punctul anterior. Dacă totuși te-ai îndrăgostit atât de tare de parfumul în cauză, dar te temi că va trebui să îl aplici de câteva ori pe durata zilei, te învățăm un truc care te va ajuta să obții o persistență mai mare. Înainte de a pulveriza parfumul preferat de piele, poți folosi o cremă de corp din aceeași gamă. Aceasta va intensifica mirosul și persistența parfumului iubit.
8 Testerul din magazin nu miroase identic cu produsul din cutie Nimic mai neadevărat. Testerele pe care le găsești pe rafturile parfumeriilor au aceeași compoziție precum produsul ambalat. Diferențele de miros pe care le simți în momentul în care compari cele două item-uri se datorează mediului în care sunt ținute. Testerele sunt expuse la lumina și căldura din magazin,lucru care poate modifica mirosul, pe când produsul ambalat este protejat de acești factori nocivi, păstrându-și calitățile olfactive în forma originală.
Acum că ai aflat lucrurile esențiale despre parfumerie, ești pregătită să alegi parfumul perfect pentru tine, știind toate datele și să te îndrăgostești iar și iar de aroma preferată.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
By signing up, you agree to the Basic Rules, Terms of Service, and Privacy Policy.
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.